Kertépítés

Sokan csak áhítoznak egy szép kert után. Azt mondják: én panellakásban lakom, nekem csak a betonrengeteg marad.

Pedig nem. A kertépítés lehetősége Budapest és vonzáskörzetének valamennyi lakosát egyaránt érinti. Bárkinek lehet kertje például a teraszán, vagy a ferde- és síktetős házak tetején a szigeteléssel ellátott tetőkert kivitelezésével.

Hiszen zöldre, növényzetre, friss gyümölcsre vagy a virág bódító, kellemes illatára mindenkinek szüksége van. Ezért a mi célunk, hogy kreatív szakembereink segítségével a kertépítés bárki számára könnyen elérhetővé váljon.

A gyakorlatban a kertépítés két fázisra osztható. Az első fázis a tervezés, amikor meghatározzuk, hogy milyen célból történik a kertépítés (pl. kertrendezés, kertátalakítás, kertfelújítás,

kerten belüli szintkülönbségek megszüntetése, szomszédoktól való elhatárolódás növényzet segítségével, fűtőnövények telepítése a házfalakon, játszóterek, óvodák és iskolák udvarainak felújítása stb.).

A második lépésben következhet a kertépítés tényleges megvalósítása. Ebben a fázisban már kialakításra kerül a tér, az oda nem illő bozót- és fakivágás, a faátültetés; a talaj előkészítése, a termőréteg, a talajjavítás, a füvesítés vagy a gyepszőnyeg-terítése, illetve az öntözőrendszerek telepítése.

Mivel kertről és természetről van szó, a kreatív kertépítés nem ismer határokat. Olyan kertje lehet és ott, ahol Ön akarja. A lényeg az ebből származó harmónia, amely minden napját át fogja hatni a zöld növényzetnek és az udvar rendezettségének köszönhetően.

 

Kertépítés